Θέμα ωρών το νέο Υπουργικό-Δείτε ποιοι «κλείδωσαν»


Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως όλα δείχνουν έχουν "κλειδώσει" τα πλείστα από τα Υπουργεία ενόψει της νέας πενταετίας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Εξερχόμενος πριν από λίγο του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς κατά πόσο σήμερα θα υπάρξουν νέα αναφορικά με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης απάντησε «μάλιστα».

Θα πρέπει να πούμε ότι θα είναι καθοριστική η συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ εντός της ημέρας, ιδιαίτερα για κάποια υπουργεία που δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα αναλάβει τα ηνία. 

Ξεκάθαρό πλέον το ότι νέος Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα μετακινηθεί από το Προεδρικό και θα αναλάβει ένα πόστο το οποίο δικαιωματικά του ανήκει.

Όπως γράψαμε επίσης από την περασμένη Κυριακή, στο Υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο Χάρης Γεωργιάδης, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και στο Υπουργείο Εργασίας η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε σχέση με το Υπουργείο Γεωργίας, φαίνεται τελικά να αποχωρεί ο Νίκος Κουγιάλης και τη θέση του να παίρνει ο μέχρι σήμερα Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής. 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όπως αναφέρουν πηγές, θα πάει τελικά εκτός απροόπτου ο Πρόδρομος Προδρόμου παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες τον ήθελαν εντός Βουλής. Φαίνεται πως η θέση ότι δεν θα πρέπει να αποδυναμωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ έχει επικρατήσει και για το λόγο αυτό εκτός απροόπτου δεν θα υπουργοποιηθεί κανένας βουλευτής. Όλα αυτά φυσικά με την επιφύλαξη ότι ο μόνος που γνωρίζει ακριβώς τι θα πράξει είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Από το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να αποχωρεί ο Χριστόφορος Φωκαΐδης και τη θέση του να φαίνεται να παίρνει ο Σάββας Αγγελίδης. Από τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου εκτός απροόπτου αποχωρεί ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου ενδεχομένως να αποχωρήσει και ο κ.Σοφοκλέους. 

Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Βασιλικής Αναστασιάδη για το Υπουργείο Συγκοινωνιών, της Νατάσας Πηλείδου για υφυπουργείο ναυτιλίας και της Κλέλιας Βασιλείου για αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου.  

Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για το Υπουργείο Παιδείας, μεταξύ αυτών ο Κώστας Χαμπιαούρης(Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης) ως επικρατέστερος. 

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης παραμένει ο Ιωνάς Νικολάου 

Ερωτηματικό απομένει σε σχέση με το ποιος θα κληθεί αναλάβει το Υπουργείο Υγείας. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ