«ΣΙΓΜΑ»: Κλείνει η ψαλίδα Παπαδόπουλου-Μαλά

Προεδρικές Εκλογές 2018 - Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ

Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε Νικόλα Παπαδόπουλο και Σταύρο Μαλά σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής δείχνει η τρίτη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ» που έγινε το διάστημα 29/11-6/12 από την εταιρεία «Prime Consulting» με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και προβλήθηκε την Παρασκευή (16/12).

Τα στοιχεία της έρευνας για την πρόθεση ψήφου στον Α' γύρο των εκλογών δείχνουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει προβάδισμα 8.8 ποσοστιαίων μονάδων. Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταγράφει ποσοστό 35%, έναντι 25.3% του Νικόλα Παπαδόπουλου και 21.8% του Σταύρου Μαλά. Ο Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνει 3.3%, ενώ ο Χρίστος Χρίστου 3.1%. Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 6.7%.

Στην παράσταση νίκης, ο Αναστασιάδης λαμβάνει μια μεγάλη υπεροχή της ταξής του 60% έναντι 15% του Παπαδόπουλου. Ακολουθεί ο Μαλάς με 8%, ενώ έπονται ο Λιλλήκας και ο Χρίστου με 1%. 

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται στο 81%, το ΑΚΕΛ στο 78%, και το ΔΗΚΟ στο 72%. Σημαντικό στοιχείο είναι η έλλειψη συσπείρωσης στα υπόλοιπα κόμματα, αφού με βάση την έρευνα η ΕΔΕΚ παρουσιάζεται στο 64%, η Συμμαχία Πολιτών στο 40%, η Αλλυλεγγύη στο 33%, οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών στο 29% και το ΕΛΑΜ στο 38%.

Τα σενάρια του Β΄γύρου 

Για τον Β' γύρο των εκλογών η έρευνα καταγράφει τα εξής σενάρια:

α) Αναστασιάδης 42% - Μαλάς 28%,
β) Αναστασιάδης 38% - Παπαδόπουλος 32%
γ) Παπαδόπουλος 38% - Μαλάς 29%
δ) Αναστασιάδης 45% - Λιλλήκας 19% 

Καταλληλότερος για Πρόεδρος

Σύμφωνα με την έρευνα, καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να θεωρείται ο Νίκος Αναστασιάδης με ποσοστό 35%. Δεύτερος είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 18% ενώ τέσσερις μονάδες πιο πίσω βρίσκεται ο Σταύρος Μαλάς. Ο Γιώργος Λιλλήκας λαμβάνει 2% και 1% ο Χρίστος Χρίστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ