«ΡΙΚ»: Προβάδισμα Αναστασιάδη και σκληρή μάχη Μαλά-Νικόλα


Διατηρεί το προβάδισμα του ο Αναστασιάδης, ενώ δεύτερος περνά ο Μαλάς με μικρή διαφορά από τον Παπαδόπουλο, σύμφωνα με την τρίτη δημοσκόπηση του «ΡΙΚ», η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 8-13/1 από την εταιρεία «CYMAR» με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και προβλήθηκε σήμερα Πέμπτη (18/1).

Τα στοιχεία της έρευνας για την πρόθεση ψήφου στον Α' γύρο των εκλογών δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταγράφει προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ με την αναγωγή το προβάδισμα ανεβαίνει στο 17%. Αναλυτικότερα, ο Νίκος Αναστασιάδης καταγράφει ποσοστό 27%, έναντι 16% του Σταύρου Μαλά και 14% του Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο Χρίστος Χρίστου συγκεντρώνει 4.5%, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας 2%. Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 18%.

Στα αποτελέσματα μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και εν γένει της αδιευκρίνιστης ψήφου, ο Αναστασιάδης καταγράφει ποσοστό 42%, έναντι 25% του Μαλά και 22% του Παπαδόπουλου. Οι Χρίστου και Λιλλήκας σημειώνουν ποσοστά της τάξεως του 7% και 3%, αντίστοιχα.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του νυν Πρόεδρου της Δημοκρατίας, αφού το 68% θεωρεί ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαλάς με 5%.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται στο 70%, το ΑΚΕΛ στο 74%, και το ΔΗΚΟ στο 66%. 

Τα επικρατέστερα σενάρια που καταγράφει η έρευνα για τον Β’ γύρο των εκλογών, έχουν ως εξής:

α) Αναστασιάδης 42% - Μαλάς 24%,
β) Αναστασιάδης 39% - Παπαδόπουλος 25% 
γ) Μαλάς 30% - Παπαδόπουλος 31%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ