Πως χρωματίστηκε ο χάρτης των Προεδρικών εκλογών του 2018;


Ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε την ισχυρή εντολή που ζήτησε από τον λαό, αφού κατόρθωσε να επικρατήσει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες καθώς και στο εξωτερικό.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε μάχη χωρίς κομματική υποστήριξη αλλά, όπως ο ίδιος δήλωσε, επενδύοντας στην οικοδόμηση πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, και συγκέντρωσε 55.99% (215.281 ψήφους), έναντι 44.01% (169.243 ψήφους) του Σταύρου Μαλά.

Από το τελικό αποτέλεσμα των ψήφων ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε από που άντλησαν τις επιπλέον ψήφους τους οι δύο υποψήφιοι. Ποια ήταν όμως η μεταβολή των ψήφων από τον Α’ στον Β’ γύρο των εκλογών και πως κινήθηκαν οι ψηφοφόροι του “ενδιάμεσου” χώρου μετά και την απόφαση των κομμάτων να μην στηρίξουν κανέναν υποψήφιο;

Στους παρακάτω διαδραστικούς χάρτες της Politica.io μπορεί εύκολα να γίνει σύγκριση των τελικών αποτελεσμάτων των δύο γύρων των Προεδρικών εκλογών του 2018 και να εντοπιστεί η μετακίνηση των ψηφοφόρων. Τα χρώματα υποδεικνύουν οι περιοχές που επικράτησαν οι υποψήφιοι.

Οι δήμοι/κοινότητες που πλειοψήφησε ο Αναστασιάδης παρουσιάζονται με μπλε, του Μαλά με κόκκινο και στον δεύτερο χάρτη, με πορτοκαλί του Νικόλα Παπαδόπουλο. Με λευκό είναι οι περιοχές που δεν έχουν εκλογικό κέντρο.

Σημ. Οι χάρτες εμφανίζονται μόνο από desktop.

Αποτελέσματα Β' Γύρου Προεδρικών εκλογών 2018:

Αποτελέσματα Α' Γύρου Προεδρικών εκλογών 2018:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ