Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου


Ένα από τα πιο δύσκολα χαρτοφυλάκια, αυτό του υπουργείου Υγείας, αναλαμβάνει ο 48χρονος Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2018 και καλείται να εφαρμόσει το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ).

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ιωάννου: 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969. Γιός του γνωστού ορθοπεδικού δρ. Νίκου Ιωάννου. 

Αποφοίτησε το 1987 από το English School στη Λευκωσία και σπούδασε στο Manchester School of Management με ειδίκευση στην λογιστική και μάρκετινγκ.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές με τιμητική διάκριση και υποτροφία του Ιδρύματος Fullbright στο School of Hotel Administration, SC Johnson Business School - Cornell University, στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε Β. Διευθυντής σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα και ακολούθως Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ. σε εταιρεία παροχής πληροφοριών στον ξενοδοχειακό κλάδο στις ΗΠΑ. Ήταν επίσης Διευθυντής σε εταιρεία Finance and Investment (την Autoland).

Είναι ιδρυτής και μέλος του Δ.Σ. σε οργανισμό (την IMH) που ειδικεύεται σε επιχειρηματικά ΜΜΕ (διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εμπορικών εκθέσεων, ειδικευμένα business media) και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού. Είναι, επίσης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία καφετεριών (την C.C. Coffee Company) που κατέχει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος (του Gloria Jean’s Coffees International) στην Κύπρο.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων για τουριστικά θέματα και Διεύθυνση/Διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ