Ποιον προκρίνει για τις εκλογές το κόμμα «Εγώ Ο Πολίτης»;

ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Στη δημοσιότητα η απόφαση του ρωσικού κόμματος «Εγώ Ο Πολίτης» (ΕΟΠ)  για τις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Με ανακοίνωση του το ρωσικό κόμμα, αναφέρει ότι μετά τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις που είχε η ηγεσία του κόμματος με τους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, ετοίμασε ένα Μανιφέστο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να προσδιορίσουν τον υποψήφιο της επιλογής τους.

Στο εν λόγω Μανιφέστο παρατίθενται συμπεράσματα αλλά και σύντομες αναλύσεις του ρωσικού κόμματα για τους τέσσερις βασικούς υποψήφιους Προέδρους, με βάση τα προσωπικά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους καθώς επίσης τα θετικά και οι κίνδυνοι που θα προκύψουν με πιθανή εκλογή τους.

Με Λιλλήκα: Κοινωνική συναίνεση - Αβέβαιος ο χαρακτήρας διοίκησης της χώρας

Για τον υποψήφιο Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα καταγράφει στα θετικά του ότι: “σε γενικές γραμμές θα συνεχίσει να κινείται προς την υπάρχουσα κατεύθυνση στο πλαίσιο της κοινωνικής συναίνεσης, ενώ στους κινδύνους την “αδύναμη παρουσία της «Συμμαχίας Πολιτών» στη Βουλή των Αντιπροσώπων”, η οποία, όπως αναφέρει είναι “δυνατόν να αποτελέσει πρόβλημα στην αποτελεσματική διοίκηση της χώρας, τέτοιο που να αγγίξει τα όρια μιας πολιτικής κρίσης. Το βασικό ρίσκο μιας ενδεχόμενης προεδρίας Λιλλήκα είναι το μη ξεκάθαρο του ύφους και του χαρακτήρα που θα έχει η διοίκηση της χώρας”.

Με Μαλά: Τεχνοκρατική, ήρεμη και ορθολογιστική - Υπερβολική τάση για κοινωνικές παροχές

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς καταγράφει στα θετικά του ότι: “θα είναι η πλέον τεχνοκρατική, ήρεμη και ορθολογιστική μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών για το μέλλον, ενώ στους κινδύνους καταγράφει την επιρροή του ΑΚΕΛ, η οποία, όπως αναφέρει  “θα είναι σημαντική, μεταξύ άλλων και στα οικονομικά ζητήματα, ειδικότερα στην υπερβολική τάση που υπάρχει για κοινωνικές παροχές, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία του κράτους. Αυτό είναι το κύριο ρίσκο για το μέλλον της χώρας με Πρόεδρο τον Σταύρο Μαλά”.

Με Παπαδόπουλο: Η στατηγική του στο Κυπριακό μπορεί να αποβεί μοιραία

Για τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο καταγράφεται ότι: “υπόσχεται τις μεγαλύτερες αλλαγές για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ελπίζουμε στη διατήρηση λογικής ισορροπίας μεταξύ μιας υγιούς οικονομίας και της εκπλήρωσης των προεκλογικών του υποσχέσεων προς την κοινωνία. Στους κινδύνους βλέπουν την “στρατηγική του για το Κυπριακό, η οποία οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης. Μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, με οριστικό τερματισμό των συνομιλιών και απώλεια των κατεχομένων εδαφών”.

Με Αναστασιάδη: Συνέχιση ισορροπημένης πολιτικής - Ελάχιστοι κίνδυνοι και κατανοητό μέλλον

Τέλος, ο νυν και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης καταγράφει στα θετικά του την “συνέχιση μιας ισορροπημένης πολιτικής, στο πλαίσιο της υπάρχουσας συναίνεσης. Δεν έχουμε αμφιβολίες, ότι θα διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της οικονομικής εξυγίανσης και των κοινωνικών προγραμμάτων. Η στάση του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό, συντηρεί τη δυνατότητα διαλόγου και επίλυσης του προβλήματος”. Για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν αναφέρει ότι “είναι ελάχιστοι και το μέλλον είναι κατανοητό και προβλέψιμο”.

Διαβάστε αναλυτικά το Μανιφέστο του ΕΟΠ για τις Προεδρικες εκλογές, εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ