Ο Χάρης Γεωργιάδης παραμένει υπουργός Οικονομικών


Ο Χάρης Γεωργιάδης παραμένει στο υπουργείο Οικονομιών και για τη δεύτερη θητεία του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Χάρης Γεωργιάδης:

Ο Χάρης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.

Είναι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 3 Απριλίου 2013. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στο Υπουργείο Οικονομικών είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της κυπριακής οικονομίας.

Συμμετέχει στο Eurogroup και στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15 και είναι μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Επιλέγηκε από το περιοδικό POLITICO ως ένας από τους 28 ευρωπαίους πολιτικούς με επιρροή για το 2016. Μετέχει στην ομάδα νέων ηγετών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (2011-2013). Στον Δημοκρατικό Συναγερμό διετέλεσε επίσης Εκπρόσωπος Τύπου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων.

Παράλληλα, διηύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ) και υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαικών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου. 

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού.

Είναι παντρεμένος με την σύμβουλο-εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ