Ο Γιώργος Λακκοτρύπης παραμένει Υπουργού Ενέργειας


Ο Γιώργος Λακκοτρύπης παραμένει στο υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. 

Ποιος είναι ο Γιώργος Λακκοτρύπης:

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου 1970.

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988-1991). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993-1995).

Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου, όπου για τα επόμενα 6 χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων.

Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. To 2008 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 ανελίχθηκε σε Διευθυντή Δημοσίου Τομέα Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, το 2008 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Το 2009 διορίστηκε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργού.

Ο κ. Λακκοτρύπης υπηρετεί ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού από την 1η Μαρτίου 2013. 

Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες, τη Μαρίνα και την Αγγελίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ