Νικόλας Παπαδόπουλος - Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ


 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 22 Απριλίου 1973.

Σπούδασε νομικά (LLB, Barrister-at-Law) στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία», το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες άρχισε να αναπτύσσει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως οργανωτικός γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ στις 15 Μαρτίου 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Είναι υπεύθυνος του τομέα της Οικονομίας στο Δημοκρατικό Κόμμα και ηγείται της Ομάδας Μελετών του Κόμματος για την Οικονομία. Επίσης, ως αντιπρόεδρος του Κόμματος έχει την ευθύνη της εποπτείας των τομέων δραστηριότητας και της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής.

Ως Βουλευτής αναπτύσσει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, ενώ είναι μέλος στην Επιτροπή Εμπορίου & Βιομηχανίας. Είναι επίσης μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου.


-Offsite Archive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ