ΝΕΔΗΣΥ - Ξανά στην αντιπροεδρία της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και υπερηφάνια η ΝΕΔΗΣΥ ανακοίνωση μια ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία της  σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα ο  Χριστόδουλος Ιωάννου, μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ, εκλέγηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι "το εκλογικό Συνέδριο του YEPP, πραγματοποιήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας μεταξύ 9 και 12 Μαΐου 2013. Υπενθυμίζουμε, ότι, στην θέση του Αντιπροέδρου της Νεολαίας του EPP, είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΕΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της, Χαράλαμπος Σταυρίδης, πριν από δύο χρόνια. Η επανάληψη της επιτυχίας αυτής και μάλιστα σε μια δύσκολη, για την Κύπρο περίοδο, αποδεικνύει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Παράλληλα, η ΝΕΔΗΣΥ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην αδελφή Οργάνωση Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ, για την εκλογή του στελέχους της, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, στην Προεδρία της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η διπλή αυτή επιτυχία εμπεριέχει σαφή πολιτικά μηνύματα, αφού πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για Ελλάδα και Κύπρο, μια εποχή όπου άδικα, η εικόνα των δύο χωρών επιχειρείται να τραυματιστεί διεθνώς από ορισμένους κύκλους.

Η ΝΕΔΗΣΥ κατάφερε για ακόμη μια φορά αυτό που για κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μεγάλες δυνάμεις όπως η Γερμανία και η Γαλλία, όμως αποδείξαμε ότι στις διεθνείς σχέσεις οι σωστοί χειρισμοί, η προσφορά στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικογένειας και η δημιουργία συμμαχιών μπορούν να αντισταθμίσουν το μικρό μέγεθος της χώρας μας και να μας μεταβάλουν σε πρωταγωνιστές σε διεθνή θέματα.
Η εκλογική αυτή επιτυχία αποτελεί το επιστέγασμα μιας συστηματικής δουλειάς αρκετών χρόνων της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΔΗΣΥ, η οποία έχει επιτύχει την εκλογή στελεχών της ΝΕΔΗΣΥ στις ηγεσίες όλων των υπολοίπων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανώσεων στις οποίες συμμετέχουμε. Η Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αριθμεί περισσότερες από 50 κεντροδεξιές οργανώσεις από 40 χώρες από όλη την Ευρώπη και διαθέτει μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφού όλα τα ψηφίσματα του ΝΕΛΚ προωθούνται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ενσωματώνονται στις προτάσεις του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο."


-Offsite Archive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ