ΚΕ: Ο ΠτΔ επικεντρώνεται σε Κυπριακό και ευάλωτες ομάδες


Ενδεχομένως την ερχόμενη βδομάδα να έχουμε νεότερα για το νέο Υπουργικό, ενώ σύντομα αναμένεται και σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών για Κυπριακό, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας επικεντρώνεται στο Κυπριακό και σε θέματα που απασχολούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για αυτά το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια δυστοκία στο Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με το θέμα σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, απάντησε «σε καμία απολύτως περίπτωση. Ο Πρόεδρος θα πρέπει πρώτα να δει όλα τα μέλη του νυν Υπουργικού Συμβουλίου και ακολούθως θα πάρει τις αποφάσεις του. Να κάνουμε υπομονή. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όταν υπάρξουν αποφάσεις θα ανακοινωθούν».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος επιθυμεί να δοθεί τέλος στη σεναριολογία που υπάρχει στα ΜΜΕ για το θέμα της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος θα είναι έτοιμος την ερχόμενη βδομάδα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ενδεχομένως να είναι έτοιμος την ερχόμενη βδομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία».

Σύντομα σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών για Κυπριακό

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και αν θα υπάρξει επικοινωνία με τον Τ/κ ηγέτη Ακκιντζί από πλευράς του Πρόεδρου Αναστασιάδη, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «και το Κυπριακό και άλλες πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες που αφορούν τις πρώτες ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυτά που τον απασχολούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε αφορά το Κυπριακό είτε θέματα που απασχολούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Και αυτά είναι θέματα για τα οποία το αμέσως επόμενο διάστημα, και με την επαναλειτουργία της Βουλής, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από μέρους της εκτελεστικής εξουσίας. Για να επανέλθω στο Κυπριακό, αναμένεται σύντομα η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών και ακολούθως ο Πρόεδρος θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος θα προχωρήσει σε σύσταση Υπουργικού Συμβουλίου ευρείας αποδοχής, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο στόχος είναι (η σύσταση Υπουργικού Συμβουλίου) ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής – αυτό είναι και το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών. Από κει και πέρα ισχύουν όσα έχω προαναφέρει. Όταν ο Πρόεδρος λάβει τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ