ΑΚΕΛ για Παιδεία: «Η Κυβέρνηση ενήργησε αλαζονικά και αυταρχικά»


Eτσιθελισμό, αυταρχισμό και αλαζονεία προσάπτει το ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση αναφορικά με την κρίση στην παιδεία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου σε δήλωσή του την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, είπε ότι «η Κυβέρνηση  έλαβε αποφάσεις χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα μέρη και, πρωτίστως με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».
Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, «μετά τη χθεσινοβραδινή απάντηση της κυβέρνησης προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, η κρίση κλιμακώνεται και λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη και η ευθύνη γι’ αυτή την άκρως αρνητική εξέλιξη, πλήρως ανήκει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού».

Το ΑΚΕΛ επιτίθεται και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι  «έδωσε –τάχα- οδηγίες για να γίνει εντατικός διάλογος. Αυτό αποδείχθηκε κοροϊδία. Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει με προειλημμένες αποφάσεις».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού μεθοδεύει την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και για να το πετύχει τούτο επιστρατεύει τη δυσφήμιση του δημόσιου σχολείου και τον εξευτελισμό των εκπαιδευτικών. Είναι γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να υποσκάπτουν, να δυσφημίζουν και να στρέφουν το ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον του άλλου.

Στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις ανήθικες και επικίνδυνες τακτικές. Στηρίζουμε τον αγώνα για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο».  

 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ